Mindfulness retræte

Leder du efter et godt retræte, hvor du kan meditere i stilhed med en god og anerkendt underviser? 

Rigtig mange har igennem de sidste år deltaget i enten et Mindfulnessbaseret Stressreduktions/MBSR forløb, et Åben og Rolig forløb, eller anden undervisning i mindfulness meditation. En god måde at holde sin meditationspraksis ved lige, og finde inspiration til at fortsætte, er ved at finde et godt retræte med en dygtig underviser. Er det første gang, du skal på retræte, så er det måske smart at starte med et weekendretræte. Men hvis du har deltaget på et anerkendt, evidensbaseret meditationsforløb, fx MBSR, MBCT, Åben og Rolig,  så er du klædt rigtig godt på, til at kunne deltage i et 5- eller 7 dags stilhedsretræte.

 

 

NB! Institut for Stress kan desværre ikke hjælpe dig yderligere, end at stille nedenstående liste til rådighed. Vores erfaring er, at det er lidt af en puslespil at finde det rette retræte; både hvad angår tid og sted, pris og underviser. Så…. Et Godt råd: Gå i gang med planlægning af dit næste retæte i rigtig god tid, ofte 6-12 måneder i forvejen. Retræter med de rigtig gode lærere bliver ofte booket meget hurtigt, så du skal være ude i god tid for at få en plads.

 

Følgende nationale og internationale liste over retræter, og/eller retrætesteder er hverken udtømmende, ej heller i prioriteret rækkefølge. Dog er alle steder og/eller undervisere nogen, vi hos Institut for Stress kan stå inde for, og anbefale. Enten fordi vi selv har været på retæte det pågældende sted, eller fordi stedet/underviseren er international anerkendt og har et godt ry.

I Danmark:

  • Mindfulnessforeningen Danmark, eller dennes MBSR lærere, er et godt sted at starte.  Se mindfulnessforeningen.dk
  • Retræter af forskellig længde med mindfulness/MBSR lærer Birthe Moksha. Foregår på dansk og i Danmark. Se hendes kalender for info.
  • Meditationslærer og psykolog Antonia Sumbundu laver retræter af forskellig længde. Søg på nettet.

Internationalt:

  • Spirit Rock Meditation Center, nord for San Francisco i Californien. Grundlagt af Jack Kornfield. Her kan du finde mange retræter indenfor vipassana og insight meditation. Meget lækkert sted.
  • Insight Meditation Society, Barre, MA, USA. Grundlagt af Joseph Goldstein. Tilbyder utrolig mange retræter af høj kvalitet. Book i god tid.
  • Gaia House i England tilbyder et væld af gode retræter i høj kvalitet. Se deres retræte kalender for info.
  • Meditationslærer Tara Brach´s schedule kan findes her.
  • Sharon Salzberg er mest kendt for at undervise i Lovingkindness /Metta meditation. Søg i hendes kalender for at finde et retræte.
  • Bob Stahl er en af verdens mest erfarne MBSR-lærere, og senior lærer ved UMASS, CFM. Se hans kalender for at finde et retræte.

Etiket: