Det Danske Institut for Stress

Terapi for udenlandsdanskere over skype

Psykolog Benita Holt Rasmussen tilbyder individuel terapi til danskere, der bor i udlandet via skype. Benita har selv boet i en længere årrække i San Francisco-området i USA, så hun kender personligt til de udfordringer der kan være forbundet med at være (langt) væk fra sit hjemland.
Måske er den kultur, du bo i, meget anderledes end den danske, og/eller det kan være, at resten af din familie stadig bor i Danmark, og du oplever en mangel på tætte relationer, måske til din familie ?

Har du et behov for en professionel person at tale med én, som taler dit modersmål, dansk, og som kender til de udfordringer, du møder i forbindelse med at bo væk fra Danmark ? Som udenlandsdansker er vi ofte meget fortrolige med skype, der kan opfattes som vores livslinje hjem. Den fortrolighed kan vi udnytte til at få den professionelle hjælp, vi har brug for.

 • Fordelene ved denne form for terapi er, at du kan få hjælp, uanset hvor du bor, blot du har en hurtig internetforbindelse. I de forhåbentlig trygge rammer, dit hjem er, og med de udfordringer en evt stor tidsforskel udgør. 
 • Ulempen er selvfølgelig, at det kan være sværere at opbygge den terapeutiske relation over skype. Denne ulempe kan der dog kompenseres for, idet du, hvis og når du er i Danmark, kan mødes personligt med Benita over et par gange, for netop at skabe en tillid og et forhold, der understøtter den terapeutiske udvikling. 

Kontakt Benita med henblik på en nærmere, uforpligtende samtale på kontakt@institut-for-stress.dk

Benitas honorar efter gældende psykologtakst er 860 kr/timen. (psykologarbejde er fritaget moms)

Nedenstående kan du læse om de erfaringer andre har med terapi over skype: 

 • "Jeg har haft stor glæde af terapi via skype.Da jeg fik problemer med stress og angst i forbindelse med nogle voldsomme oplevelser og familie-konflikter, fandt jeg meget hurtig hjælp i Benitas samtaler og mindfulnes. Jeg er ikke uvant med at benytte skype, og kan sagtens have en dyb samtale over skype. Jeg kunne sagtens finde på at benytte skype, selv om afstanden ikke var kæmpe stor. For man undgår transport tid, og jeg slapper mest af i mit eget hjem.
  Det betød meget for mig, at Benita selv kender til expat livet. For mange danskere tror, at vi er en flok forkælede rige husmødre. Og glemmer vist lidt, at vores hverdag i en fremmed kultur, med lange arbejdstider og flersprogede børn, mange lukkedage kan give nogle meget store udfordringer.
  På grund af tidsforskellen kunne jeg godt bruge lidt mere flexibilitet i samtale tidspunkt, men det var heldigvis ikke noget problem.
  Jeg kan på ingen måde forestille mig at benytte en terapeut fra en fremmed kultur, da det vil være helt uoverskueligt, at skulle starte med at fortælle, hvordan en almindelig dansk familie fungerer. Vores samliv og hverdag er en del anderledes, end det samfund vi lever i - så derfor, og naturligvis pga sprog nuancer, foretrækker jeg en dansk terapeut. 
  Jeg kan kun anbefale skype formen, og var taknemmelig for selv at komme i kontakt med Benita via en anden udenlanskdansker."
  Mvh Linda

Dansk Psykolog Forening

Dansk Psykolog Forening
Medlem af Dansk Psykolog Forening.

Facebook

LetterheadT: 30283985

E: kontakt@institut-for-stress.dk

Det danske Institut for Stress Copyright 2011