Supervision af Mindfulness Professionelle

Supervision af Mindfulness professionelle

Hvis du spørger dig selv, om du bør få supervision i dit virke som mindfulness professionel, er svaret JA. Her kommer begrundelsen: Ser vi ud over landets grænser til England, som er europæisk forgangsland på Mindfulness området, finder vi et land, hvis offentlige sundhedsmyndighed anerkender mindfulness interventionen MBCT (Mindfulnessbaseret Cognitiv Terapi) som behandling og forebyggelse af tilbagefald af depression, og hvor der er skabt anerkendt landsdækkende mindfulness-lærer liste, som arbejder efter fælles såkaldte ”good practice guidelines”. England er forgangsland, idet man kan læse Masters i Mindfulness på hele tre universiteter, Exeter, Oxford og Bangor.  Universiteterne samarbejder i forskning, og i at skabe fx valide evalueringsværktøjer til at ”rate” mindfulness-lærerne på hhv. begynder-,kompetent-eller ekspertniveau. Evalueringsværktøjer hedder MBI:TAC, som står for Mindfulness-Based Interventions, Teaching Assessment Criteria.


I ”good practice guidelines” kan man endvidere læse, at det anbefales, at mindfulness professionelle på listen modtager regelmæssig supervision. Dette helt i overensstemmelse med andre fagområder, der arbejder psykologisk med klienter, fx psykologer og psykoterapeuter.

Danmark- hvilken fremtid går Mindfulness som fagområde i måde?

Hvis vi i Danmark ønsker at Mindfulnessbaserede Interventioner skal udvikle sig i samme gunstige retning som England, med offentlig anerkendt status og støtte, bør vi skabe respekt om vores profession ved at arbejde under etiske retningslinjer, herunder at modtage regelmæssig supervision på vores klientkontakt, hvor der interveneres vha mindfulness meditation. Og dette af metodespecifikke supervisorere, der er trænet i at levere Mindfulness Supervision på universitetsniveau.

Danmark har nu fået deres egne mindfulness supervisorer, trænet på Bangor Universitetet i den specifikke Mindfulness Supervisions Model. Der er tale om hhv. Benita Holt Rasmussen, Certificeret MBSR-lærer fra University of Massachussetts og psykolog, samt Merethe Palmgren Morgen,  Certificeret MBSR-lærer fra University of Massachussetts og psykoterapeut.

 

Kontakt Mindfulness Supervisor Benita Holt Rasmussen for en uforpligtende kort snak om dine behov som mindfulness professionel. Skriv til kontakt(@)institut-for-stress.dk  eller ring på 3028 3985.
Angiv venligst ikke personfølsomme oplysninger i din henvendelse.

PRIS:

  • Individuel supervision á 50 min: 850 kr
  • Gruppe på 2 supervisander á 60 min: 1200 kr.
  • Gruppe på 3 supervisander á 1,5 time: 1600 kr.

 

Rammerne omkring supervision: 

Afbudspolitik: Bliver du forhindret i at modtage supervision til den aftalte tid, bedes du melde afbud senest dagen før inden kl 12.