Individuel terapi

– Mod stress, angst og depression

Stress, angst og depression kaldes ofte de “tre store”, og kan betragtes som værende hinandens “kusiner og fætre”, idet de har flere fællestræk, er såkaldt “co-morbide”. Længere nede på siden kan du læse mere om lidelserne.

  • Hos det danske Institut for Stress er der i øjeblikket desværre ikke åben for nye klienter.

Vi henviser til en søgeside under Dansk Psykologforening der hedder www.psykologeridanmark.dk, hvor du kan søge efter autoriserede psykologer i dit nærområde.

PRIS:

Individuel terapi á 50 min: 900 kr.

Afbudspolitik:

Hvis du bliver forhindret i at møde op til din terapisession, bedes du melde afbud senest dagen før inden kl 12. Melder du afbud senere end dette, bliver du faktureret fuld honorar med mindre tiden kan afsættes til anden side.

Depression.

Det kan være svært at skelne stress fra depression, idet depression ofte er udløst af stress og har flere fælles symptomer. Når psykologen skal vurdere, om du har en depression, bruges der den såkaldte MDI test, som står for Major Depression Inventory. Du kan tage testen her.  

En depression opleves ved nogle få kernesymptomer, som er hhv. sænket stemningsleje samt nedsat energi og aktivitetsniveau. Nedsat stemningsleje opleves af den enkelte som nedtrykthed. Man er i dårligt humør, føler sig trist, langt nede, tungsindig eller fortvivlet og kommer måske let til at græde. Det kan også være, at det nedsatte stemningsleje snarere opleves som tab af evnen til at glæde sig over det, man plejer at være glad for, at alt bliver gråt i gråt og ligegyldigt.

Lyt her til en podcast om The New Psychology of Depression. V. professor Mark Williams fra Oxford University.

Forekomst i befolkningen:

Depression er en meget almindelig sygdom. På enhver given dag er mellem ca 5 % og 8 % af den voksne befolkning socialt handicappet pga depression af en sådan sværhedsgrad, at de må betegnes som psykisk syge.Det svarer til mellem 200.000 og 300.000 danskere, eller hver 6.dansker. Depression er dobbelt så hyppig blandt kvinder som blandt mænd.Vi kan med god ret tale om depression som en folkesygdom.

Siden er under udarbejdelse, tak for din tålmodighed.