Anbefalinger

” BEC valgte at tilbyde medarbejderne MBSR forløb, fordi der er evidens for, at netop 8-10 ugers forløb med træning og hjemmearbejde er velegnet til at støtte medarbejdere, der gerne vil øge deres evne til nærvær, fokus , koncentration og robusthed. Valget af Benita Holt Rasmussen som træner for de 4 hold vi har i Roskilde-afdelingen var helt oplagt. Benita er særdeles veluddannet og erfaren udi MBSR-træningen.Medarbejdere, der har deltaget i træningen, fremhæver både forløbets tilrettelæggelse, træningens effekt på ro, overskud og koncentration i hverdagen og ikke mindst Benitas kompetente og rolige undervisningsform. Benitas tydelige nærvær og anerkendende tilgang har givet stor støtte. Medarbejderne udtrykker stor taknemmelighed og nævner bl.a., at ”Benita er som person inspirerende. Hun udfordrer os til at tænke anderledes” og ”forklarer tingene, så de er relevante for os”. I BEC er ca. 100 medarbejdere igennem MBSR-forløbet i 2015.”
~Chefkonsulent Inger Maaløe, HR-Udvikling, BEC

“Benita is a highly skilled MBSR teacher, able to examine and separate group process, individual work and her own perceptions of the class work in a highly evolved and experienced fashion. Much of our sessions was spent on examining her own process and wish to be as skillful a teacher as possible. She has an excellent grasp of the theoretical material as well as the skills necessary to deliver this course most effectively”
-Pamela Erdmann, senior supervisor fra Center for Mindfulness, CFM, Umass.

“Et er, at jeg har gået til psykolog og fået nogle mentale redskaber til at forstå min måde at reagere på i et stressforløb. Men mindfulness har givet mig et fundament at noget ikke-mentalt, men kropsligt, som på den lange bane gør min klogere, fordi det er her jeg skal “lytte”. Tak, det har været meget inspirerende…”
– Jacob Regel Møller, MBSR deltager foråret 2015.

“Tusind tak for et fantastisk forløb! Jeg har lært SÅ utrolig meget!!! Tak for det.”
-Anne Louise, MBSR deltager foråret 2015

” Tak. En virkelig positiv oplevelse at komme med meget få forventninger, men desperat og med et åbent sind, og få så meget med sig. Det har givet mig min nattesøvn igen, og det alene er uvurderlig. Og jeg har mødt nogle dejlige mennesker tirsdag efter tirsdag. Tak. ”
-Mathilde Jakobsen, MBSR deltager foråret 2015

“Evne til at finde nærværet er blevet intuitivt. I forhold til min angst, oplever jeg at have fået et redskab til at dæmpe angsten, når den opstår. Nyder at have genfundet glæden ved roen, søger den af mig selv-er ikke så meget på automatpilot”
-Malene, MBSR deltager foråret 2015

“Kære Benita.Tusind tak for en dejlig dag i går lørdag. Det var spændende med de forskellige meditationer og inspirationer. Dagen fløj jo bare af sted.Så har jeg ikke sovet så godt længe, 10 timer i et stræk blev det til i nat. Og ro på da jeg vågnede her til morgen. Skøøøønt.Du har en bestemt,rolig, nænsom og sødmefuld måde at undervise på. Det er en god kombination, da man føler sig tryg, mødt og favnet. Du er rigtig god til at informere om hvad der skal foregå og forbereder os på diverse undervisnings situationer. Det giver en følelse af professionalisme og fasthed, som er en rar ramme at være i, når man arbejder med sig selv. Tak for det ;o)”
-Anette Antonsen om at være på MBSR heldagsretræte, foråret 2015

” Kære Benita! Mange tak for et fantastisk forløb og for din dejlige måde at undervise på. Du berør mange mennesker, heriblandt mig, og de vil altid huske dig! Du er virkelig dygtig og jeg har lært en masse om mig selv, som jeg kan bruge”
-Lena, MBSR deltager 2014

“Benita er en utrolig inspirerende underviser. Især fordi hun er så rolig og til stede. Det betyder ofte så meget mere end hvad der konkret bliver sagt.”
– Lasse Skjoldan, MBSR deltager 2014

Jeg synes det har været rigtig godt. Jeg har fået meget ud af det. Jeg oplever mindfulness som meget rummelig, hvilket har gjort det nemt at “tage ind”. Det passer tydeligvis godt til stress og svære perioder, har jeg set i gruppen, men det passer også godt ind i et forholdsvis alm liv med et positivt grundsyn, hvilket jeg oplever som rart. Tak.”
– Mette Touborg, MBSR deltager 2014

“Jeg synes du er en rigtig dygtig underviser, som er specielt god til at forklare de samme ting på flere forskellige måder. Hvis man ikke har fanget det i første omgang, gør man det senere”
– Helle Hansen, MBSR deltager 2014

“Jeg håber på et opfølgningskursus og vil glæde mig til det. Tak for et lærerigt og trygt forløb. Jeg glæder mig til at udforske det mere”.
– Birte C.M. Eriksen, MBSR deltager 2014

“For 4 år siden fik jeg en hjernerystelse og en nakke skade, herefter har jeg haft kroniske smerter, høj lys- og lydfølsomhed, hjerneskadetræthed, svimmelhed, koncentrationsbesvær, symptomerne er mange og ofte. Gennem træning af MBSR, har jeg oplevet at kunne nedsætte mit smertestillende medicin forbrug. Jeg bruger især body scan som smerte lindring. Mit åndedræt er blevet min bedste ven, at trække vejret ind og ånde ud i smerten, mens jeg stadig holder fokus på resten af kroppen. Smerterne forsvinder nogle gange helt, andre gange oplever jeg, at smerterne bliver defineret som; en dunken, en spænding, en svien, smerten bliver ”noget” der er der, men uden at det ”smerter” mig! Jeg kan opleve at smerten bliver uvedkommende. Gennem meditation har jeg kunnet træne mit sind, så mine fysiske symptomer, tanker og følelser, nu er nogle jeg kan betragte, de er u-undværlige, de er guidende og vejledende og kan give mig ny indsigt, men de er også vaner og gamle mønstre der ikke er aktuelle mere, og de er absolut ikke altid værd at lytte til! forskellen fra før jeg fik kendskab til MBSR og nu er, at jeg bestemmer…..i alle tilfælde nogle gange! ”
-Janne, MBSR deltager 2014.

Jeg har fået større viden om mig selv og brugbare værktøjer til at reducere stress. Jeg er blevet god til at mærke hvordan jeg har det og kan sætte ord på det- Det betyder at jeg i mange situationer kan fange stress i min dagligdag i opløbet. – større tolerance overfor andre via gruppesamtalerne.
-Peter, MBSR deltager 2014.

Jeg synes du skal vide, at jeg virkelig føler at jeg har fået mere end det forventede ud af forløbet. Det er primært i form af erkendelser omkring mig selv på flere plan, og ikke mindst en bedre evne til at lytte til andre – at være nærværende med andre ord, så du skal have en kæmpestor tak for 🙂 Jeg mediterer hver dag, og føler at det nu er blevet en rutine jeg nødigt vil undvære. Den indre ro og overskud det giver var lige hvad jeg følte at jeg manglede!
-Henriette, MBSR deltager 2014

Jeg har fået teknikker til at kunne sove om natten, og sover nu næsten hver eneste nat. Meditationerne giver mig en mulighed for at stoppe op og mærke hvor jeg er, og tage stilling. Jeg lader nogle gange rod og vaksetøj ligge for at hygge med børnene og min mand, med god samvittighed. Meget givende forløb”
– Helena, MBSR deltager 2014

Det er fantastisk at opleve accept af de indadvendte værdier. De er ikke så værdsat i samfundet og som indadvendt menneske må man tit lære sig at være mere udadvendt. Her drejer det sig netop om at se indad. Mit nervesystem er blevet roligere. Jeg har nemmere ved at være i nuet, hvilket har givet mig mere energi til at gøre ting spontant, som tidligere stor på en “to do” liste.
Jeg er blevet mere venlig overfor mig selv (og dermed også overfor andre)”
– Marianne Friis, MBSR deltager 2014

Jeg har fået “langsomheden” ind i min hverdag. Blevet bedre til at mærke min krop og kunne hvile mere i min krop. Fået mere “ro i sindet” så jeg nu bedre kan mærke hvad der er rigtigt for mig og hvordan jeg vil prioritere”.
-Elisabeth Zambach, MBSR deltager 2014

Jeg har opnået “større forståelse for sammenhængen mellem krop og sind. Forståelse for hvor vigtig meditation er for at “stoppe op” engang imellem inden kroppen bliver stresset. Jeg er bevidst omkring at der er meget at lære endnu, men at jeg nu er introduceret, på en seriøs og målrettet måde, til en “verden” jeg aldrig tilnærmelsesvis har været åben overfor tidligere”
-Maiken, MBSR deltager 2014

“Jeg er blevet bedre til at reflektere over de tanker jeg har, at pakke “ubehagelige” tanker væk og ikke påtage mig andres tanker. Jeg er blevet bedre til at skelne mellem hvad jeg forventer af mig selv, hvad andre forventer af mig, og hvad jeg trorandre forventer af mig”.
-Lotte, MBSR deltager 2014

Det har været en utrolig oplevelse at opdage meditationens effekt på min krop og mit sind. Det kommer jeg helt sikkert til at bruge resten af mine dage”.
-Uffe Nilesen, MBSR deltager 2014

“Min cancer/sygdoms forløb har været et wake up call, men grundet mindfulness, har jeg fået vendt det til noget positivt og synes faktisk, at jeg har et bedre liv end før, og jeg føler mig taknemmelig. (selvfølgelig også set i forhold til at intet pt. tyder på at jeg er syg”.
-Ditte, MBSR deltager 2014.

“Jeg har oplevet hvor dejligt det kan føles at give sig selv den kærlighed at berolige sindet. Jeg har fået større robusthed – accepterer følelses udsving og tager bedre hånd om mig selv. Man mærker meget din varme og engagement. Glæder mig til dine retreats. Tusind tak for det første skridt på rejsen!”
-Majse Garde, MBSR deltager 2014.

“Jeg er blevet bevidst omkring effekten af at stoppe op og mærke efter, når jeg oplever ubehag, inden jeg reagerer. Det er en stor befrielse at kunne gøre”
– Julie Hirsch Bernhagen, MBSR deltager 2014.

“Jeg var i foråret på et af Benitas MBSR hold. Jeg var på forhånd lidt i tvivl om jeg skulle vælge dette hold eller et andet kursus (ikke MBSR) der var billigere. Jeg besluttede mig for at starte hos Benita, da jeg inden tilmelding havde en god snak med hende. MBSR uddannelsen og kravene der til, og at Benita er uddannet psykolog gav en tryghed og sikkerhed for kvaliteten af kurset. Kurset var ALLE pengene værd og jeg vil til enhver tid gør det igen. Kurset var så lærerigt og inspirerende og jeg var på hold med de sødeste mennesker. Benita afholder løbende nye kurser og der kan “gamle” deltagere komme med på deres heldags retreat hvilket er guld værd. Jeg vil anbefale Benitas kurser til alle der overvejer mindfulness.”
-Kathrine Kristensen, deltager på MBSR forløb 2013.Uopfordret via FB

“Det har været rigtig godt, og jeg har fået meget mere ud af det end jeg havde forventet. Var nok lidt skeptisk i starten”
-Helle, deltager på MBSR forløb 2013

“Jeg er godt tilfredt. Synes du gør det mere end virkelig godt!”
– Charlotte, deltager på MBSR forløb 2013

Det har overrasket mig hvor effektivt og virksomt mindfulness er. Jeg har stor lyst til at fortsætte med at træne og fordybe mig mere i mindfulness og sindets muligheder”
-Kirsten, deltager på MBSR forløb 2013

“Jeg synes at det har været et godt forløb. Jeg har glædet mig til onsdag aften og har nydt at kunne fordybe mig i den ro, jeg oplever her – og så synes jeg, at du kære Benita har været en dygtig og kompetent formidler og guide. Kort og godt har det været en fornøjelse! :-)”
-Nanna Leschly, deltager på MBSR forløb 2012

“Tak for et fint forløb. Det var så godt, som jeg havde håbet. Super fin guidning og vidensformidling. God plads til alle. Og dejligt sted.”
-Thomas, deltager på MBSR forløb 2012

“Benita skaber et trygt og opmærksomt rum, hvor der er plads til den enkelte og hvor “mindful living” giver indsigt i en positiv væren i livet og i sig selv”
– Birgitte Pedersen, deltager i MBSR forløb, 2012.

“Et fantastisk forløb, hvor Benita som instruktør er yderst professionel”
– Tine, deltager på MBSR forløb 2012

“Tak for et meget nyttigt kursus og dejligt samvær med instruktør og kursister”
– Maj-Britt Høybye Hansen, deltager på MBSR forløb 2012

“Der var så meget varme, ro, atmosfære, venlighed og fornemmelsen af noget nyt uden at være forførende, at du måske kunne tænke på at holde flere af den slags foredrag om mindfulness”. – Annette

Dear Benita. Such a pleasure to know you. May you bring MBSR to Denmark with all your lovingkindness and wisdom–
-Bob Stahl, senior MBSR certificeret instruktør ved University of Massachusetts Medical Center og direktør ved “Mindfulnessprogrammes

The most significant and crucial aspect of Benita’s work as a meditation teacher is that she lives what she teaches, practicing in her life with her heart. Thus, she has an excellent experiential knowledge of the MBSR course material. So, Benita has the passion, the knowledge, and the heart and body-based understanding that are required for an MBSR teacher. This, in turn, allows her to be present to her students with interest and compassion. I recommend Benita as an MBSR teacher, who will always be growing in breadth and depth.”
– Ingrid Ammondson, Ph.D. in Psychology and principle atInvenire Association

Benita worked in our company, Mental Fitness & Research Center in Copenhagen for several years as a psychologist and a brain- (neurofeedback) trainer. She was a highly valued coworker in whom we had complete trust. Besides excellent academic skills, Benita was also very good at handling children as well as adult clients.
Erik Hoffmann, Psykolog Ph.D. og hjerneforsker, stifter af Mental Fitness & Forskningscenter. Forfatter til bogen “New Brain, New World”