Om

Om Det danske Institut for Stress:

Det danske Institut for Stress blev grundlagt i 2011, og har siden hjulpet hundredvis af stressede danskere hen imod en hverdag med større balance og bedre trivsel. Daglig leder og ejer er psykolog og MBSR-lærere Benita Holt Rasmussen. Det danske Institut for Stress fungerer både som et valid og faglig underbygget ressourcesite for alle, der søger viden om stress; det være sig både de studerende i landets folkeskoler, på gymnasierne eller de højere læreanstalter. Desuden tilbyder Det danske Institut for Stress også forskellige services til forebyggelse- og behandling af stress, supervision af Mindfulness Professionelle samt afholdelse af foredrag og workshops om stress og mindfulness.

Værdier:

Det danske Institut for Stress arbejder for at styrke samhørighed, kærlighed og nærvær hos den enkelte. Som logoet siger ”peace of mind-peace of heart” – mere ro i sindet og større hjertelighed. Ved at nedregulere vores trusselssystem og aktiverer vores ro-hvile system, skabes der en naturlig større rummelighed og plads til glæden, kreativiteten, samhørigheden – alt det, der nærer os som menneske.

a: Birkerød og København, w: institut-for-stress.dk, e: kontakt(@) institut-for-stress.dk,
cvr: 33 32 44 72

Benita Holt Rasmussen

 

Om Benita Holt Rasmussen

Kort faglig overblik:

 • Cand. Psych. v. Århus Universitet 2003 med speciale i transpersonlig/spirituel psykologi
 • Neurofeedback træner v. Mental Fitness-og forskningscenter, Erik Hoffmann.
 • Certificeret MBSR-lærere v. Center for Mindfulness ved University of Massachusset Medical School
 • Intepersonel Mindfulness lærer (fortsætterprogrammet til MBSR)
 • Mindfulness Supervisor v. Bangor University
 • Certificeret Instruktør i “Åben og Rolig” v. Center for Psykisk Sundhedsfremme
 • 2-årig specialistuddannelse i kognitiv terapi v. Wattar Gruppen

Frivilligt arbejde:

 • Benita er med-skaber af Minfulnessforeningen Danmark, og har siddet i bestyrelsen i 5 år. Hun var tovholder på skabelsen af de etiske retningslinjer for foreningens MBSR-lærere, samt primus motor på MBSR-manifestet. Derudover var hun med-arrangør af foreningens første værtsskab af det succesfulde retræte med Bob Stahl og Jan Laundry i sommeren 2017

Arbejdserfaring:

 • Benita har undervist i det evidensbaserede 8-ugers MBSR forløb siden 2011, og har således undervist omkring 40 hold. Det nærmer sig 500 mennesker, der er blevet introduceret til mindfulness meditation via Benita.
 • Benita underviser også i det danske meditationsprogram Åben og Rolig, et forløb over 9 uger, der udbydes gennem Københavns Kommune. Benita har undervist 15 forløb.
 • Benita er, sammen med MBSR-kollega Lone Fjorback, leder af Dansk Center for Mindfulness, samt Tua Press, forfatter til Statusartikel om MBSR i Ugeskrift for Læger.
 • Klinisk erfaring med individuelle klienter indenfor stress, angst og depression med kognitiv terapi, compassion focused terapi (CFT), Acceptance and Commitment Terapi (ACT) som primære metoder.
 • Foredragsholder; har afholdt mange foredrag og workshops om stress og mindfulness over hele landet.

Inspirationskilder: 

Benita bliver løbende undervist, på retræte eller online, af førende, internationale meditationslærer så som Jack Kornfield, Joseph Goldstein, Tara Brach, Christina Feldman, Bob Stahl, Saki Santorelli og Kabat-Zinn. Udover disse følger Benita undervisning online af psykologiprofessoerne Ellen Langer, Mark Williams samt Richard Davidson.
På stressområdet er Stanford-professoren Robert Sapolsky en primær lærer.

Privat:

Birkerød, nærmere bestemt naturskønne Bistrup nord for Furesøen, har siden 2010 dannet rammerne for familielivet; To dejlige drenge på hhv 10 og 12 år, ingeniør mand og to smukke katte.
Benitas to drenge er født i USA, Californien, hvor familien var bosat fra 2006 til 2010. Det var her Benita startede sin MBSR-uddannelse ved at tage Praktikum-delen hos Bob Stahl.
Benita er født og opvokset i Jylland, og har redet konkurrenceridning siden barnsben; spring, dressur og langdistanceridning. Har deltaget i Danmarksmesterskaber flere gange, både for juniorer i dressur og  siden i langdistanceridning.