Det Danske Institut for Stress

Meditation i erhvervslivet

Meditation i erhvervslivetMange erhvervsfolk i Danmark og i resten af verden, specielt USA,  har allerede integreret meditation i arbejdslivet

Her er et lille udpluk til inspiration:

  • Google Inc. Meng Tan, Head of Personal Growth, Meng Tan er kendt som Googels "Jolly Good Fellow", og har introduceret Mindfulness til Google via et program, der hedder "Search Inside Yourself" (SIY). Læs mere her.
  • Bradley Horowitz, Vice President Products, Google, har i mange år brugt meditation, og er yderligere taler ved nye "Wisdom 2.0 Konference- exploring living with Awareness, Wisdom and Compassion in the Technology Age", afholdt 20.februar 2011 i San Fransisco Bay Area.
  • Apple Computer Inc. Beliggende i San Fransicso Bay Area tilbyder Mindfulness-baseret Stress Reduktion (MBSR)-programmet til dets medarbejdere.
  • Den karismatiske danske leder, Christian Stadil, ofte kaldet Hummels buddhistiske gulddreng, bruger buddhismen til at få kontrol over sindet og følelserne, så han er i stand til at være på og kunne give, når han er på arbejde og i hverdagen. Han tror på karmaloven og taler derfor også om corporate karma, en forretnings karma, hvor man er bevidst om det positive i at give.
  • Frank Christensen, Direktør i Max Manus A/S, bruger meditation i sin hverdag for at kunne bevare roen og samle sit fokus, samt geare ned og skabe fornyet energi. Som leder ønsker han at fungere som inspiration for sine medarbejdere, så de evt. selv ønsker at stifte bekendskab med meditation som værktøj til at blive mere bevidst i nuet.( Denne og de to nedenstående cases stammer fra Henning Daverne i bogen "Vejen til indre ro")
  • Birgitte Mørck Schultzer, managing director i In Touch A/S. Hos In Touch har alle medarbejdere på frivillig basis været på meditationskursus. Birgitte Mørck Schultzer beskriver meditation som et værktøj, den enkelte kan bruge til at gå ind i sig selv, trække vejret og hente ro og styrke. Og det er den måde medarbejderne bruger det, de lærte på meditationskurset. ?For mig er meditation ikke noget blødsødent pis. Det er hardcore, og det skal det være. Det er den smarteste vej til at få ro i dig selv og dine tanker, så du kan blive effektiv og skarpere- og det nyder jeg så gavn af som leder og virksomhedsejer? udtaler Birgitte Mørck Schultzer.
  • Keld Hasforth, ejer af Hasforth & Co, rådgivningsvirksomhed, har selv haft stress, og bruger meditation til at rense ud og gøre sig parat til morgendagens udfordringer. Held Hasforth udtaler ?Jeg har lært, at stress handler om balance mellem aktivitet og hvile. Det, meditaion giver mig, er i virkeligheden en hvile, der er endnu dybere, end når jeg sover, så jeg virkelig kan restituere mig?

Venlig hilsen

Benita Holt Rasmussen+

Dansk Psykolog Forening

Dansk Psykolog Forening
Medlem af Dansk Psykolog Forening.

Facebook

LetterheadT: 30283985

E: kontakt@institut-for-stress.dk

Det danske Institut for Stress Copyright 2011