Det Danske Institut for Stress

FAQ

 • Hvad har mindfulness med effektiv stress håndtering at gøre ?
  Læs svaret her
 • Kræver det forudgående kendskab til meditation at deltage i et MBSR forløb?
  Nej. Forløbet er tilpasset, så alle kan deltage uanset om de har mediteret før eller ej. Som det fremgår nedenfor, er mindfulness en meditationsform, der er forskellig fra andre former, så det kan faktisk være en fordel, ikke at have nogen meditationserfaring. På den måde kommer man ikke til at blande det nye med det gamle.
 • MBSR forløbet er gruppebaseret. Er der tale om gruppeterapi?
  Nej, MBSR forløbet betragtes ikke som gruppeterapi. Under de enkelte sessioner er der mulighed for at dele sine erfaringer og oplevelser, udfordringer og glæder med de andre deltagere, men der er intet krav herom, og man bestemmer helt selv, om man vil dele noget eller ej. Der er intet pres. Hvis man vælger at dele noget, bliver  det sagt i fortrolighed. Alle deltagere skal være indforstået med, at det vi fortæller hinanden, ikke kommer videre. I samme ånd opfordres deltagerne til at lytte med nærvær og ikke komme med gode råd.
 • Hvor store er MBSR holdene hos Det danske Institut for Stress ?
  Der deltager max 18 mennesker i MBSR forløbet.  
 • Hvem kan deltage på MBSR forløbet?
  Holdene er åbne hold, så her kommer mennesker med forskellige udfordringer inde på livet. Nogle kommer med arbejdsrelateret stress, stress i forbindelse med alvorlig sygdom, kronisk smerte, let til moderat angst og depression. Men der kommer også mennesker, som "blot" er nysgerrig på meditation, og hvor livet forløber uden de store kvaler i øjeblikket.  
 • Hvem anbefales det ikke at starte mindfulness/MBSR træningen?
  Træningen i mindfulness meditation tilrådes ikke i tilfælde af akut krise, svær depression, ubehandlet psykose og aktivt misbrug. 
 • Er der nogle bivirkninger ved Mindfulness meditation?
  Nej. Mindfulness meditation hører hjemme indenfor Mind-Body, eller den Integrative Medicinske tilgang, der er kendetegnet ved, at der ingen bivirkninger er. Nogle mennesker kan dog kortvarigt opleve at få det værre. Mindfulness meditationen er ikke årsag til symptomerne. De har været der hele tiden, men nu mærker du dem bedre grundet en større sansning af kroppen.

Dansk Psykolog Forening

Dansk Psykolog Forening
Medlem af Dansk Psykolog Forening.

Facebook

LetterheadT: 30283985

E: kontakt@institut-for-stress.dk

Det danske Institut for Stress Copyright 2011