Det Danske Institut for Stress

Supermetoden den virkerBT forsiden 2 februar 2015: Ny dansk forskning: Supermetoden der virker. Vind over sygdom og stress med MINDFULNESS. Professor Bobby Zachariae og professor Reinhard Stelter fortæller i artiklen, hvordan mindfulness lindrer sygdomme som KOL, stress, psoriasis, kræft, depression, angst og fobier, samt kronisk træthed og uforklarlige smerter. Specielt er der fokus på lungesygdommen KOL, hvor meditation kan give kol-ramte et bedre liv. En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital viser, at psykologisk behandling-blandt andet mindfulness, kognitiv terapi og yoga, kan hjælpe kol-patienter til et bedre liv. Metoden hjælper overraskende nok både på de fysiske- og de mentale symptomer. Bag undersøgelsen står professor Bobby Zachariae og Ingeborg Faver Vestergaard, der har undersøgt 20 internationale forsøg med 1300 kol-patienter. BT: Mindfulness lindrer sygdom

Professor Reinhard Stelter fra Københavns Universitet har forsket i mindfulnesss. Og som så mange andre advarer han mod mindfulness som en mirakelkur. "Mindfulness fungerer ikke sådan, at man lukker øjnene og slapper af-og vupti, så er man rask, frisk og fuld af energi", siger Stelter i artiklen. Det er mere at sammenligne med at gå i fitnesscenter eller lære at spille blokfløjte; det kræver en indsats, før det giver resultater. 

 

Hos Det danske Institut for Stress er vi rigtig glade for den sobre artikel, skrevet af journalist Esben d. Rasmussen og Torben Bagge. Der er gode referencer til bl.a. Massachusetts General Hospital Center for Angst og stresslidelser, samt ikke mindst til læge og psykiater Lone Fjorback fra Aarhus Sygehus. Dog synes vi kvinden på billedet ligner én, der slikker solskin, snarere end én, der mediterer. Men fred være med det. 

Evidensbaseret MBSR kursus i København hos veluddannet psykolog og Mindfulness/MBSR-lærer fra CFM, UMASS: Se her for nærmere information. 

Dansk Psykolog Forening

Dansk Psykolog Forening
Medlem af Dansk Psykolog Forening.

Facebook

LetterheadT: 30283985

E: kontakt@institut-for-stress.dk

Det danske Institut for Stress Copyright 2011