Det Danske Institut for Stress

Den Nationale Sundhedsprofil 20172018- spritnye tal fra Det Nationale Sundhedsprofil udgivet af Sundhedsstyrelsen viser en stigning på 4,3 % i andelen med et højt stressniveau i perioden 2010 til 2017, fra 20,8 % til 25,1 %. Tallene stemmer, desværre, godt overens med det bredere begreb "Mental sundhed". Her viser rapporten at 623.000 danskere har dårligt mental sundhed, hvilket svarer til 13,2 % af den voksne befolkning. Se tabellen over stressudviklingen i perioden 2010-2017, samt stress fordelt på køn, alder, uddannelse og stilling.

Stigning i stress blandt voksne danskere i perioden 2010-2017

 

 

 

 

 

Værst går det ud over de unge kvinder:

Her viser tallene, at 40,5 % af den unge kvinder mellem 16 og 24 år lider af voldsom stress. 

Læs evt her: Frit Fald: Især unge kvinder mistrives mentalt

 

Hvad kan vi gøre her og nu? 

Det er der ingen enighed om. Spørger du psykologernes formand, Eva Secher Mathiasen, mener hun at der er brug for viden. Men også, at "vi skal også flytte os derhen, hvor vi ser det enkelte menneskes trivsel og almenvellet som det primære mål for vores samfund." Det bør være politikernes største interesse, om vi har det godt. Det er målet. Om vi er hurtige og effektive er sekundært. Det er et middel. Jeg er ikke ude efter bestemte partier her. Det er helt bredt, at der skal byttes om på mål og midler«, udtaler Eva Secher Mathiasen i et interview i Politiken.

Ifølge sundhedsminister Ellen Trane Nørby, kan politikerne på Christiansborg ikke lovgive sig ud af problemerne. Hun afviser, at væksten i mentale udfordringer skyldes politikeres reformiver siden årtusindskiftet, men derimod påvirker det os »meget negativt«, at vi altid er online, udtaler hun i politiken.

»Vi skal huske at slukke og være del af rigtige sociale relationer med andre mennesker, ikke kun via elektroniske medier. Vi skal skabe plads til at være menneske med alle de fejl, der hører sig til. Uden at man føler, at man ikke er god nok«, lyder det fra Ellen Trane Nørby, der vil arbejde for, at mentale problemer bliver taget i opløbet, inden de bider sig fast.

 

Hos Det danske Institut for Stress har vi valgt at tilbyde forskningsbaseret behandling, som er det ypperste man kan på nuværende tidspunkt. (og mens vi venter på at samfundet forhåbentlig udvikler sig i mere human retning). Den forskningsbaserede behandling er i form at programmet "Mindfulnessbaseret Stressreduktion", forkortet til MBSR. Programmet er internationalt anerkendt, og hos Det danske Institut for Stress har vi mangeårig ekspertise i at formidle mindfulness. Du finder dit forløb her. 

 


 Andelen med højt stressniveau blandt mænd og kvinder

Dansk Psykolog Forening

Dansk Psykolog Forening
Medlem af Dansk Psykolog Forening.

Facebook

LetterheadT: 30283985

E: kontakt@institut-for-stress.dk

Det danske Institut for Stress Copyright 2011