Det Danske Institut for Stress

"Search Inside Yourself"Vidste du at Google i flere år har brugt Mindfulness træning for deres ansatte? MBSR programmet kaldes hos Google "Search Inside Yourself".
Hovedpersonen bag initiativet er Googles Jolly Good Fellow , Chade-Meng Tan, eller blot Meng.

 Googles Chang-Meng Tan with President ObamaMeng leder til dagligt Googles Skole for Personlig Udvikling, som er én ud af ialt fire skoler, der tilsammen udgør Google Universitetet.
Google er et godt sted at arbejde, ja faktisk er det kåret som "Det Bedste Sted at Arbejde" 2 år i træk af Fortune Magasinet. På mange måder er Google på forkant med udviklingen, og et mønstereksempel på, hvad godt arbejdsmiljø indebærer. Specielt i USA, men efterhånden også i Danmark, bruges de fleste af døgnets vågne timer på arbejdspladsen. Derfor kan arbejdspladsen ikke undgå at tage et medansvar for dets medarbejderes sundhed og helbred, og det er da også derfor at man på nogle arbejdspladser tilbyder enten medlemsskab til et fitness center eller på anden måde giver medarbejderne mulighed for fysisk udfoldelse i arbejdstiden. Hos Google går man imidlertid et skridt videre, og bekymrer sig for det hele menneske, som deres medarbejdere er. Fysisk fitness er et must for at holde sig sund, men mindst lige så vigtigt er den mentale fitness eller sundhed, og det ved man hos Google.   
Det er derfor de som måske den første store virsomhed tilbyder et program, der også stimulere den mentale, emotionelle og spirituelle side af livet hos deres medarbejdere. Som Meng påpeger: " Google wants Googlers to grow as human beings on all levels - emotional, mental, physical and beyond the self." 
Men nu er Google ikke mere hellig end som så, for ja, de har en etik om at behandle deres medarbejdere godt, men de er også en forretning, der skal give overskud. Den pragmatiske side af at investere i sine medarbejderes ve og vel er selvfølgelig, at de højst sandsynlig er mere kreative og dermed bidrager til overskud på bundlinjen. 

Er du blevet lidt misundelig på "the googlers" efter at have læst om, hvor godt de har det? Ja, lidt ik´! Hvis du tror, at Mindfulness træning kan være et tiltrængt tilbud på din arbejdsplads, så fortvivl ikke. Hos Det danske Institut for Stress tilbyder vi nemlig et program i Mindfulness træning, der kan matche det hos Google :-) Så tjek vores hjemmeside under Mindfulness i Erhvervslivet, og kontakt os for at få startet. 

Take Care

Mange hilsner

Benita Holt Rasmussen+

Dansk Psykolog Forening

Dansk Psykolog Forening
Medlem af Dansk Psykolog Forening.

Facebook

LetterheadT: 30283985

E: kontakt@institut-for-stress.dk

Det danske Institut for Stress Copyright 2011