Det Danske Institut for Stress

Supervision for Mindfulness ProfesionelleTil dig som er Mindfulness Professionel. Hvis du spørger dig selv, om du bør få supervision i dit virke som mindfulness professionel, er svaret JA. Ser vi ud over landets grænser til England, som er europæisk forgangsland på Mindfulness området, finder vi et land, hvis offentlige sundhedsmyndighed anerkender mindfulness interventionen MBCT (Mindfulness Baseret Cognitiv Terapi) som behandling og forebyggelse af tilbagefald af depression, og hvor der er skabt anerkendt landsdækkende mindfulness-lærer liste, som arbejder efter fælles såkaldte ”good practice guidelines”. England er forgangsland, idet man kan læse Masters i Mindfulness på hele tre universiteter, Exeter, Oxford og Bangor.  Universiteterne samarbejder i forskning, og i at skabe fx valide evalueringsværktøjer til at ”rate” mindfulness-lærerne på hhv. begynder-,kompetent-eller ekspertniveau. Evalueringsværktøjer hedder MBI:TAC, som står for Mindfulness-Based Interventions, Teaching Assessment Criteria.  
I ”good practice guidelines” kan man endvidere læse, at det anbefales, at mindfulness professionelle på listen modtager regelmæssig supervision. Dette helt i overensstemmelse med andre fagområder, der arbejder psykologisk med klienter, fx psykologer og psykoterapeuter.

Danmark- hvilken fremtid går Mindfulness som fagområde i måde?

Hvis vi i Danmark ønsker at Mindfulnessbaserede Interventioner skal udvikle sig i samme gunstige retning som England, med offentlig anerkendt status og støtte, bør vi skabe respekt om vores profession ved at arbejde under etiske retningslinjer, herunder at modtage regelmæssig supervision på vores klientkontakt, hvor der interveneres vha mindfulness meditation. Og dette af metodespecifikke supervisorere, der er trænet i at levere Mindfulness Supervision på universitetsniveau.

Danmark har nu pr. februar 2017 fået deres egne mindfulness supervisorer, trænet på Bangor Universitetet i den specifikke Mindfulness Supervisions Model. Dette er en højnelse af Mindfulness fagområdet, idet Mindfulness Professionelle nu har mulighed for at modtage metodespecifik mindfulness supervision. Der er tale om hhv. Benita Holt Rasmussen, Certificeret MBSR-lærer fra University of Massachussetts og psykolog, samt Merethe Palmgren Morgen,  Certificeret MBSR-lærer fra University of Massachussetts og psykoterapeut. 

Mindfulness Supervisor Benita Holt Rasmussen

Dansk Psykolog Forening

Dansk Psykolog Forening
Medlem af Dansk Psykolog Forening.

Facebook

LetterheadT: 30283985

E: kontakt@institut-for-stress.dk

Det danske Institut for Stress Copyright 2011