2019- prioriter stilheden.

Har du bemærket hvor hurtigt alting går? Hvor ofte forandringer indtræffer? Hvor travlt de fleste (ja også mig og dig) har med at få tjekket det næste punkt af vores liste?
Dette hastværk stopper næppe i det år, der stadig ligger foran os. Det år, der er friskt og nyt, hvor vi stadig har indflydelse på, hvad det skal rumme, og hvad der skal skabes.
Den menneskelige intention og opmærksomhed er vigtige redskaber i det at skabe. Du skal rette din opmærksomhed henimod det, du gerne vil have mere af. Du skal være bevidst om, hvilken intention du har med det, du laver; det, du er igang med at skabe. Det kræver nærvær i nuet; det kræver, at du er vågent tilstede i dit eget liv, bevidst om de valg, du træffer. Er du på automatpilot det meste af tiden, er din frie vilje begrænset.

Det er der intet nyt i, men det kan være nødvendigt fra tid til anden at få denne indsigt genopfrisket 🙂

2019: Hvilken retning vil du gerne gå i? Hvad vil du gerne have mere af?
For at du kan have medindflydelse på det, der sker i dit liv, er det bydende nødvendigt at du prioriterer stilheden i dit liv på en daglig basis. Det behøver ikke være i 45 minutters meditation. Det kan sagtens være blot  5, eller 10 min. Måske er det ikke engang i meditation, men gennem det at høre klassisk musik, eller gå en tur i naturen?

Let the overstimulation burn off.

En hektisk hverdag efterlader dit nervesystem i en overstimuleret tilstand. En indre sitren, der får din opmærksomhed til at hoppe hid og did. En tilstand, hvor du ikke kan udrette det helt store.
Læg mærke til, når kroppen sitrer, og lad det være dit signal til at stoppe op og trække vejret. Lad dit bevidste nærvær brænde overstimulationen af, så der langsomt kan opstå en indre stilhed.

Det er i den indre stilhed, at din styrke ligger. Hvis du er visuelt orienteret, så forestil dig, at din indre kraft bor i stilheden, som en bjørn, der restituerer i vinterhi, i mørket, i stilheden.

På vegne af Det danske Institut for Stress ønsker jeg dig et balanceret 2019

Benita Holt Rasmussen,
Birkerød 01.01.2019